20090616 02:11

Para uğruna çocuk ağlatıldı, herkes de seyretti.

Reyting deyince sempatik mi oluyor bilmiyorum ama, televizyon kanallarının ve yapımcılarının reyting yani para uğruna yaptıkları sınırı çoktan aştı.
13 Haziran Cumartesi akşamı ATV'de yayınlanan Bir Şarkısın Sen isimli çocuk şarkı yarışma programında da bunun bir örneği vardı. Memleketinden ve annesinden bu yarışma için üç aydır ayrı olan on yaşındaki küçük, yetenekli ve çok sevimli kız çocuğu Berna ile şarkı öncesi sohbette annesi hatırlatıldı. On yaşındaki ufaklık sonra annesinin en sevdiği duygusal bir ayrılık şarkısı söylemeye koyuldu. Her insan gibi dayanamadı ve şarkının daha ilk kısımlarında başladı ağlamaya. Çocuk içini çeke çeke ağlıyor, bir yandan şarkısını söylemeye çalışıyor, bir yandan gözlerini siliyor. Herkes de onu izliyordu. Sanki ekrandan izliyor gibi!
Şimdi müdahele edecekler dedim her saniye ama olmadı, çünkü birazdan annesinin geleceği tanıtımlarda verilmişti. Anne bir türlü gelmiyordu. Eminim ki bir anne, hem de üç aydır yavrusuna sarılamamış bir anne orada onu izlemek istemezdi. Ancak sayın yöneticiler annenin yavrusuna erkenden gitmesine izin vermediler ve şarkının sonuna kadar o şirinler şirini çocukcağız ağladı, herkes seyretti. Sunucular, konuklar.. Biz.. Ardından anne geldi, eline mikrofon vermeyi ihmal etmemişlerdi. Sarılırkenki yavrum diye haykırışı mikrofondan bizlere çok net ulaştı.
Şimdi soruyorum, anne ile on yaşındaki çocuk aynı stüdyodalar ama kavuşamıyorlar. Üstelik çocuk hüngür hüngür ağlıyor, birileri anneyi tutuyor. Bu nedir? Ne içindir? O çocuğun küçük yüreğini üzdükten sonra, onu çok sevdiğinizi nasıl söylersiniz. O çocuğun yüreğinin dakikalarca incinmesi, akan gözyaşları mıydı daha önemli olan, yoksa para mı? Yazıklar olsun..

Etiketler: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

cok dogru, ben de simdi YouTube da gördüm, bu kizin nicin üc aydir annesini göremedigini anlayamaya calisirken, google'de bir tek sizin yazinizdan ögrenebildim. Agziniza saglik. Gercektende yapimcilara yaziklar olsun!

02:11  

Yorum Gönder

<< Home